Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cine sunt cei care, în curând, vor putea utiliza la necesitate arma din dotare

© Sputnik / Мирослав Ротарьисправительное учреждение
исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Abonare
Parlamentul Republicii Moldova urmează să voteze în lectură finală proiectul de lege cu privire la sistemul administrației penitenciarelor

CHIȘINĂU, 19 dec – Sputnik. Funcționarii publici cu statut special din sistemul penitenciar vor fi obligați să nu încurajeze sau tolereze orice formă de tortură, tratament inuman sau degradant asupra persoanelor aflate în custodia instituțiilor penitenciare.  

Comisia Securitate Națională, Apărare și Ordine Publică a examinat și avizat pozitiv, în ședința de marți, proiectul de lege cu privire la sistemului administrației penitenciare, ca acesta să fie aprobat în lectură finală de către plenul Parlamentului.

исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldova: 13 persoane pot intra pe teritoriul penitenciarelor fără a se legitima

Proiectul va reglementa atât sistemul administrației penitenciare, cât și statutul funcționarului public cu statut special din cadrul acestui sistem. Noile prevederi vizează instituirea unui personal al sistemului penitenciar profesionist, neutru din punct de vedere politic, demilitarizat. Cei care vor lucra în acest domeniu vor gace parte din trei categorii: angajați civili, funcționari publici și funcționari publici cu statut special.

Funcționarii publici cu statut special vor avea obligațiuni cu caracter excepțional ce prezintă un grad sporit de pericol în cadrul exercitării atribuțiilor de serviciu, având posibilitatea de a utiliza, la necesitate, arma din dotare sau alte mijloace speciale.

Ca element inovațional, proiectul propune dreptul la locuință de serviciu pentru funcționarii publici cu statut special din sistemul  penitenciar.

Fluxul de știri
0