Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ne înșală oare din start producătorii auto

© © Photo: Fotobank.ru/Getty ImagesLe stand de Venturi au Mondial de l'automobile de Paris.
Le stand de Venturi au Mondial de l'automobile de Paris. - Sputnik Moldova
Abonare
Este aproape imposibil să cumperi un automobil al cărui kilometraj să indice „zero"

CHIȘINĂU, 19 dec — Sputnik. Practic, fiecare mașină nouă are un minim de trei sau cinci kilometric rulați, însă de multe ori aceste valori sunt chiar mai mari.

Rareori producătorii auto vând mașini cu zero kilometri în bord. Din momentul în care părăsesc linia de asamblare și până ajung la distribuitor, automobilele acumulează ceva kilometri. Uneori mai mulți, uneori mai puțini, în funcție de anumiți factori.

Potrivit AutoBlog.md, primii kilometri sunt parcurși atunci când mașinile ies din fabrică, într-o testare de scurtă durată. Ulterior, acestea sunt urcare pe vapoare, trenuri sau alte mijloace de transport, pentru a fi livrate destinatarului. Aici, automobilele ar mai putea adăuga aproximativ un kilometru, în timp ce sunt dispuse corespunzător pentru ca să încapă mai multe.

Automobile - Sputnik Moldova
Ce mașini preferă moldovenii și când vor înceta să mai cumpere automobile vechi

Ajunsă la distribuitor, mașina este scoasă de pe transportul de livrare și condusă mai apoi la parcare. Și iarăși automobilul „nou" mai adaugă câteva sute de metri.

De la distribuitor, mașinile sunt încărcate în TIR-uri și sunt transportate la dealerii autorizați. Odată livrate la dealeri, ele sunt parcate în curte — deci, alte câțiva zeci de metri adăugați la kilometrii parcurși.

Până la urmă însă, faptul că mașinile au câțiva kilometri parcurși, nu ar trebui să fie o problemă pentru potențialul cumpărător. Acesta este un test și o dovadă convingătoare a faptului că automobilul nu este defect și funcționează la parametri corespunzători datelor tehnice. 

Fluxul de știri
0