Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Andrian Candu: Vitalie Pârlog are mari șanse să ajungă director al SIS

© Sputnik / Miroslav RotariVitalie Pîrlog
Vitalie Pîrlog - Sputnik Moldova
Abonare
Parlamentul examinează candidatura fostului ministru al Justiției Vitalie Pârlog la funcția de director al Serviciului de Informații și Securitate.

CHIȘINĂU, 19 dec — Sputnik. Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a anunțat marți seara că fostul ministru al Justiției Vitalie Pârlog are mari șanse să fie numit în funcția de șef al Serviciului de Informații și Securitate (SIS) în locul lui Mihai Balan.

Vitalie Pîrlog - Sputnik Moldova
Podcasturi
Interviu exclusiv cu Vitalie Pârlog, numit recent șef la INTERPOL

El a menționat la un post de televiziune privat că zece deputați din cadrul majorității parlamentare au semnat un demers prin care propun candidatura lui Vitalie Pârlog la funcția de director SIS. Această candidatură urmează să fie aprobată de comisiile parlamentare, după care va fi examinată de către Parlament.

În prezent Pârlog este șeful Comisiei de Control al Fișierelor a Interpol.

El a fost ministru al Justiției în perioada 2006-2009, în guvernul instalat de PCRM. De curând el ar fi putut să devină membru al Parlamentului din Partea Partidului Comuniștilor, în locul Oxanei Domenti, care a abandonat activitatea politică și Legislativul. Doar că Pârlog nu a acceptat să devină membru al Parlamentului.

Fluxul de știri
0