Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Cum va arătă Guvernul Filip în noua componență

© plahotniuc.mdVlad Plahotniuc
Vlad Plahotniuc - Sputnik Moldova
Abonare
Gata cu perioada de tranziție pentru Guvernul Filip. Președintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a anunțat astăzi o nouă etapă de remanieri prin care va trece Executivul
Cum va arătă Guvernul Filip în noua componență

În Executiv vor avea loc remaieri chiar dacă actualul Cabinet de Miniștri a înregistrat rezultate considerabile. Liderul PDM, Vladimir Plahotniuc, spune că își dorește în Executiv o echipă de tehnocrați, motiv pentru care șapte membri ai Cabinetului Filip vor pleca din funcție.

„Pentru postul de vicepremier pentru Integrare Europeană este nominalizat domnul Iurie Leancă.

Pentru postul de vicepremier pentru reintegrare este propusă doamna Cristina Lesnic. În prezent, activează în Ministerul Afacerilor Interne, este o persoană foarte bine pregătită, care a îndeplinit cu succes sarcini în cadrul procesului de eliminare a vizelor pentru Republica Moldova, dar și în negocierea Acordului de Asociere cu UE.

Funcția de ministru al Economiei urmează să fie ocupată de Chiril Gaburici. Un om cu o bogată experiență în management.

La Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale propunerea pentru funcția de ministru este dna Svetlana Cebotari, directorul Centrului Național de Transfuzie a Sângelui.

Domeniul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului urmează să fie administrat de o persoană din mediul academic de specialitate — Liviu Volconovici, rector al Universității Agrare de Stat din Republica Moldova.

La Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene propunerea noastră este un diplomat tânăr, cu reușite importante. A fost viceministru de Externe, iar în prezent este ambasadorul Republicii Moldova la Geneva, Tudor Ulianovschi.

Nominalizarea la funcția de ministru al Justiției este Alexandru Tănase", a declarant Vlad Plahotniuc.

Totodată, liderul PDM a anunțat că în primăvara acestui an va fi făcută o nouă evaluare a Guvernului.

Fluxul de știri
0