Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Unde puteți merge cu familia de Crăciun și Revelion

© Sputnik / Miroslav RotariStanislav Rusu
Stanislav Rusu - Sputnik Moldova
Abonare
Mulți moldoveni revin acasă de sărbători pentru a fi alături de familiile lor. Deseori, aceștia aleg să sărbătorească în sânul familiei sau își fac rezervare la un local în care să adune familia extinsă. Este greu să faci o alegere în condițiile în care pensiunile turistice din țară vin cu o gamă foarte variată de oferte
Unde puteți merge cu familia de Crăciun și Revelion

De sărbători, în Republica Moldova, pe lângă concetățenii noștri care revin acasă, mai vin și mulți străini care doresc să ne cunoască tradițiile și obiceiurile. Directorul Agenției Turismului a Moldovei, Stanislav Rusu, a declarat în cadrul unui interviu acordat studioului de radio Sputnik Moldova că "este o provocare pentru Republica Moldova să se regăsească printre destinațiile turistice atractive în perioada de iarnă, pentru că există oferte tentante în țările vecine. Totuși, țara noastră încearcă anul acesta să vină cu ceva inedit, pentru prima dată este organizat de către Guvernul Republicii Moldova un "Târg de Crăciun" mai deosebit."

Stanislav Rusu susține că organizarea acestui "Târg de Crăciun" va deveni o tradiție. An de an, Guvernul Republicii Moldova va avea grijă să ne uimească cu decorațiuni de poveste și programe artistice captivante. Deși avem un ”Târg de Crăciun” ca în capitalele europene, iar restaurantele și pensiunile turistice au oferte tentante în această perioadă, totuși cetățenii Republicii Moldova preferă să-și petreacă vacanța de iarnă în afara țării.

"Cea mai grea misiune este să-i motivăm pe conaționalii noștri să rămână acasă, iar pe cei plecați peste hotare — să revină. Deocamdată, ofertele cu care vin pensiunile din Moldova sunt interesante mai mult pentru străinii care vin să ne descopere tradițiile. În jur de 70% din pensiuni sunt asaltate de turiștii străini. Probabil că ar trebui cumva să le facem mai atractive și pentru concetățenii noștri, pentru că e păcat să nu promovăm tradițiile și obiceiurile noastre în rândurile generației tinere. "

Cei care își doresc să petreacă sărbătorile de iarnă într-o atmosferă similară celei din tinerețea bunicilor, spune Stanislav Rusu, pot face rezervări la pensiunile agroturistice din țară. Administratorii au inclus în programul lor o formă teatralizată a tradițiilor legate de "sacrificarea porcului" sau "coacerea pâinii".

Fluxul de știri
0