Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Călătoria cu taxiul ar putea ajunge un lux în Capitală: Iată de ce

© Photo : pixabayTaxi (Symbolbild)
Taxi (Symbolbild) - Sputnik Moldova
Abonare
În curând am putea achita cu cinci sau șase lei mai mult pentru o călătorie cu taxiul

CHIȘINĂU, 18 dec — 2017. Legislativul urmează să examineze inițiativa legislativă ce prevede impozitarea veniturilor angajaților din domeniul prestării serviciilor de taxi.

Autorii proiectului, deputații din PDM Sârbu Sergiu și Corneliu Padnevici, au declarat că inițiativa are ca scop îmbunătățirea situației în domeniul serviciilor de taxi și le-ar permite angajaților din acest domeniu să activeze eficient și transparent.

Deputații propun de asemenea reglementări cu privire la achitarea contribuției de asigurări sociale și medicale în cazul șoferilor care prestează servicii de taxi cu autoturisme particulare.

Inițiativa legislativă îi vizează pe șoferii care prestează servicii cu automobile particulare, care activează în regim special. Angajatorul, care achită salariu conducătorului auto, va fi obligat să rețină un impozit de 200 de lei lunar de la fiecare șofer, din venitul ce nu depășește 3000 de lei, și 500 de lei lunar de la fiecare șofer, din venitul ce nu depășește 10000 de lei.

Ca urmare a acestor modificări, călătoriile cu taxiul s-ar putea majora cu cinci sau șase lei. Proiectul mai prevede că angajatorii din acest domeniu vor trebui să prezinte lunar, până la data de 25 a fiecărei luni, lista angajaților ce urmează să activeze în luna următoare. Această listă trebuie să fie prezentată Serviciului Fiscal de Stat.

În cazul în care datele nu vor fi prezentate sau vor fi prezentate cu întârziere, angajatorii riscă o amendă de până la 10000 de lei. La fel, sunt prevăzute amenzi și pentru persoanele fizice care prestează servicii de taxi — ei vor fi sancționați cu 500 de lei în cazul în care vor încasa banii în numerar fără a utiliza mașini de casă și control.

Fluxul de știri
0