Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Razboiul Stelelor: Prințesa Leia, înarmată cu un pistol sovietic?

Abonare
În trilogia inițială a epopeii cinematografice, una dintre eroinele principale pare să folosească replica unui model de pistol sovietic pentru competiții sportive

CHIȘINĂU, 18 dec — Sputnik. Arma de care se servește prințesa Leia în primele episoade ale filmul "Star Wars" s-a dovedit a fi o replică a unui pistol creat în Uniunea Sovietică pentru competiții sportive.

„Prințesa Leia, unul dintre personajele principale ale filmului "Star Wars VIII", care tocmai a apărut pe ecrane, utilizează, în trilogia originală, pistolul sovietic dezvoltat de Margolin", a anunțat grupul Kalașnikov pe pagina sa de Facebook.

Сегодня выходит в прокат уже восьмая часть «Звездных Войн». А вы знали, что в оригинальной трилогии оружием принцессы Ле…

Posted by Концерн Калашников on 13 Decembrie 2017

Potrivit autorilor postării, acest model ar fi fost selectat pentru designul său, pistolul fiind adaptat la mâinile mici ale regretatei Carrie Fisher, care a jucat rolul prințesei Leia din filmul Star Wars (Războiul Stelelor).

Pistolul, proiectat de Mihail Margolin, a fost produs din 1948 până în 1979 la Uzina Mecanică din Ijevsk.

Remarcabil este faptul că Margolin a fost singurul în istorie designer de arme, absolut orb. La vârsta de 18 ani, el a fost rănit în cap în timp ce făcea armata. Și-a pierdut vederea, dar asta nu l-a împiedicat să-și termine studiile și să înceapă să lucreze la fabrica de armament din orașul Tula, Federația Rusă.

Fluxul de știri
0