Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Municipalitatea a găsit bani: Câte ascensoare vechi vor fi schimbate în 2018

© Sputnik / Miroslav RotariSilvia Radu
Silvia Radu - Sputnik Moldova
Abonare
Municipalitatea a găsit bani pentru soluționarea problemei ascensoarelor cu termenul de exploatare depășit. Primarul interimar al Chișinăului, Silvia Radu, spune că în 2018 vor fi schimbate 37 de lifturi și nu opt, așa cum era planificat
Municipalitatea a găsit bani. Câte ascensoare vechi vor fi schimbate în 2018

Schimbarea ascensoarelor va fi posibilă datorită faptului că bugetul de nouă milioane de lei, alocat în acest sens, a fost suplinit cu încă 10 milioane de lei.

„La Spații Verzi era planificată procurarea unor autotunuri și echipamente speciale și acești bani au fost realocați spre procurarea ascensoarelor noi. Noi am alocat încă 10 de milioane de lei, astfel încât să acoperim schimbarea a 37 de lifturi", a declarat Silvia Radu în cadrul ședinței serviciilor Primăriei Chișinău.

Astfel, 37 din cele 41 de ascensoare, a căror termen de exploatare este depășit de mai bine de 40 de ani, urmează să fie schimbate cu altele noi. Totuși, Silvia Radu dă asigurări că numărul ascensoarelor ce vor fi înlocuite va fi mult mai mare.

„Vă asigur că din aceste 20 de milioane de lei vor fi acoperite nu doar lifturile care au peste 43 de ani, ci și cele de peste 35 de ani. Cred că vom încerca să găsim credite pentru a soluționa această problemă", a adăugat Silvia Radu.

Amintim că la ședința operativă de săptămâna trecută a serviciilor Primăriei Chișinău, directorul Întreprinderii Municipale „LIFTSERVICE", Ion Stanciu, a declarant că 99 la sută dintre ascensoarele din municipiul Chișinău au termenul de exploatare depășit. Mai mult, 20% din cele 2395 de ascensoare au peste 43 de ani.

Tot atunci, Stanciu a anunțat că Întreprinderea își propunea să schimbe opt ascensoare în 2018. În acest sens, erau alocate nouă milioane de lei.

Potrivit lui Ion Stanciu, în perioada 2009-2017, au fost schimbate 25 de ascensoare, iar 46 au fost renovate.

Fluxul de știri
0