Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Ce cadouri să le cumpărăm copiilor de Anul Nou - sfatul psihologului

© Facebook / Ana NiculăeşAna Niculăeş
Ana Niculăeş - Sputnik Moldova
Abonare
În ajun de Anul Nou, mulți copii ii scriu lui Moș Crăciun scrisori în care precizează ce cadou și-ar dori să primească în dar în feerica noapte dintre ani
Ce cadouri să le cumpărăm copiilor de Anul Nou, sfatul psihologului

În timp ce unii copii îi scriu moșului că ar vrea să primească în dar o păpușă, o carte ori o sanie, alții solicită telefoane, tablete ori jucării sofisticate de ultimă generație. Unii părinți se lasă convinși de aceste dorințe ale copiilor și le cumpără odraslele lor exact ceea ce își doresc, alții însă se întreabă cât de corect este să își răsfețe copilul de 8-10 ani cu o tabletă ori un telefon.

"Părinții trebuie să-i încurajeze din timp pe copii să-i trimită un răvaș lui Moș Crăciun în care să menționeze toate reușitele, dar și eșecurile pe care le-au avut pe parcursul anului și ce cadou își doresc", a menționat psihologul Ana Niculăieș.

Potrivit ei, oferirea unor telefoane mobile sau tablete în clasele primare are un efect nociv asupra dezvoltării cognitive a copilului. Astfel, psihologul le recomandă părinților să le ofere în dar odraslelor lor jucării, puzzle, cărți ș.a.

Fluxul de știri
0