Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un nou serviciu medical modern, acoperit de poliță de asigurări medicale în 2018

© Sputnik / Rodion ProcaDoina Rotaru
Doina Rotaru - Sputnik Moldova
Abonare
Compania Națională de Asigurări în Medicină va finanța în premieră investigația imuno-histochimică
Un nou serviciu medical modern, acoperit de poliță în 2018

Noul serviciu medical modern care va fi acoperit de poliță de asigurări medicale în 2018 este  unul de înaltă performanță, care permite medicilor să identifice cu precizie tipul de cancer. Pacienții vor putea face gratuit această analiză din 2018.

"Ne propunem să acoperim în premieră cheltuielile pentru efectuarea investigațiilor imuno-histochimice. În acest scop, vom modifica Programul Unic al Asigurării Obligatorii de Asistență Medicală. Această investigație de înaltă performanță ne va permite să stabilim tipul de cancer. Analiza va fi disponibilă din anul 2018", a declarat, în Studioul Radio Sputnik Moldova, Doina Rotaru, șefa Secției Contractare, Compania Națională de Asigurări în Medicină.

Anterior, specialiștii identificau tipurile de cancer conform metodelor vechi de diagnostic. Procesul decurgea anevoios, ca urmare rezultatele erau obținute tardiv. În total, pentru efectuarea serviciilor de înaltă performanță, CNAM va aloca anul viitor 200 de milioane de lei, cu aproape 9 la sută mai mult față de 2017.

Autor: Maria Dimineț

Fluxul de știri
0