Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Le Pen: UE trebuie distrusă din interior

© Photo: Twitter / Marine Le PenMarine Le Pen
Marine Le Pen - Sputnik Moldova
Abonare
Uniunea Europeană trebuie distrusă din interior, a declarant liderul Frontului Național, Marine Le Pen

CHIȘINĂU, 17 dec — Sputnik. Liderul Frontului Național, Marine Le Pen, se pronunță pentru lichidarea Uniunii Europene. În opinia politicianului, acest lucru va fi posibil prin victoria partidelor de orientare naționalistă în alegerile europarlamentare.

În opinia Le Pen, UE este depășită. Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe a liderilor partidelor naționaliste europene organizate la Praga.

"Uniunea Europeană își dă duhul. Există speranța că vom distruge din interior această organizație nedreaptă. Trebuie să ne comportăm ca niște cuceritori", a menționat ea, adăugând că "popoarele europene trebuie să se elibereze de lanțurile UE".

Pe lângă Le Pen, la conferință au participat și liderul Partidului Libertății din Olanda, Geert Wilders, deputatul european din partea Ligii Nordului, Lorenzo Fontana, reprezentantul Partidului Libertății din Austria, Georg Meier, precum și reprezentanții fracțiunii Parlamentului European, Europa Națiunilor și Libertăților (ENF), care include reprezentanți din Polonia, Belgia, Marea Britanie și Germania.

Potrivit organizatorului conferinței de la Praga, liderul mișcării populiste cehe Libertate și Democrație Directă, Tomio Okamura, un viitor mai bun al Europei este posibil doar în condițiile unei descentralizări economice și politice, în timp ce UE încearcă să transforme continentul într-un stat unitar totalitar.

"Suntem interesați de o cooperare strânsă cu statele europene suverane în baza avantajului reciproc și respingem dictatul structurii supranaționale, care parazitează pe ideea unificării popoarelor europene", a declarat Okamura.

Pe contul său de Twitter, Le Pen a calificat atmosfera conferinței drept una "electrizantă". Discursurile vorbitorilor erau întâmpinate cu aplauze furtunoase, în timp ce mai mulți activiști de stânga protestau în apropiere de hotelul unde avea loc evenimentului.

Fluxul de știri
0