Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce facem când apar primele simptome de gripa și răceală

© Photo : CCMȘtefan Gheorghiță
Ștefan Gheorghiță - Sputnik Moldova
Abonare
Iată care sunt recomandările medicului pe care noi ar trebuie să le urmăm atunci când apar primele simptome de gripa și răceală: începem să tușim sau să strănutăm
Ce facem când apar primele simptome de gripa și răceală

Iată care sunt recomandările medicului pe care noi ar trebuie să le urmăm atunci când apar primele simptome de gripa și răceală: începem să tușim sau să strănutăm.

Când apar primele simptoame de răceală sau de infecție respiratorie acută trebuie să ne adresăm imediat medicului de familie, a declarat pentru Sputnik Moldova Ștefan Gheorghiță, care este specialist la Centrul Național de Sănătate Publică.

Potrivit lui, este posibilă să chemăm medicul la domiciliu. Dacă în aceeași locuință stau mai multe persoane, cele care sunt bolnave trebuie izolate de ceilalți.

"Este de dorit ca, dacă sunt bolnavi, copiii să nu meargă la grădiniță sau la școală. Este importantă evitarea contactului bolnavilor cu persoanele cu risc sporit de îmbolnăvire. În același timp, trebuie folosite măștile de protecție, trebuie spălate mâinile cu săpun și soluții dezinfectante după contactul cu bolnavii. La fel de important este acoperirea gurii și a nasului cu șervețele în timpul tusei și strănutului", a spus Ștefan Gheorghiță.

Pe lângă medicamentele prescrise de medic, Ștefan Gheorghiță spune că este important ca bolnavii să se alimenteze corect, mediul trebuie să fie bogat în vitamine, adică să conțină mai multe fructe și legume. Totodată, consumul de lichide ar urma să fie în jur de doi litri în 24 de ore.

Fluxul de știri
0