Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mai multe medicamente compensate în 2018

© Sputnik / Rodion ProcaDoina Rotaru
Doina Rotaru - Sputnik Moldova
Abonare
Mai mulți pacienți vor beneficia de tratamente compensate din 2018
Mai multe medicamente compensate în 2018

Lista medicamentelor eliberate gratuit sau parțial gratuit va fi extinsă. Aceasta va fi completată cu preparate noi pentru persoanele care suferă de maladii cardiovasculare, endocrine, digestive, diabet și astm bronșic.

"Ne propunem să includem în lista medicamentelor compensate preparate mai eficiente. De asemenea, planificăm să majorăm numărul maladiilor prioritare, tratate în baza medicamentelor compensate. În același timp, mai mulți diabetici vor beneficia gratuit de insulină", a declarat, în studioul radio Sputnik Moldova, Doina Rotaru, șefa Secției Contractare, din cadrul Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.

În 2018 Compania Națională de Asigurări în Medicină va aloca pentru medicamente compensate 596 de milioane de lei, cu peste 14 la sută mai mult față de anul 2017.

Ultima dată, lista medicamentelor compensate a fost extinsă în iulie 2017. Aceasta a fost completată cu 12 Denumiri Comune Internaționale noi, inclusiv pentru tratamentul depresiei și demenței, afecțiunilor lombare și atenuarea durerilor pacienților oncologici.

Autor: Maria Dimineț

 

Fluxul de știri
0