Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Tusk, îngrijorat pentru viitorul UE: Ce a declarat oficialul

© AFP 2024 / JUSTIN TALLISФлаги Британии и Евросоюза
Флаги Британии и Евросоюза - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Consiliului European a vorbit cu îngrijorare despre relațiile post-Brexit ître UE și Regatul Unit

CHIȘINĂU, 15 dec — Sputnik. Următoarea rundă de negocieri cu privire la Brexit va fi decisivă în ceea ce privește unitatea UE, a declarat Donald Tusk.

Vineri, 15 decembrie 2017, va avea loc întrunirea liderilor Uniunii Europene, în cadrul căreia va fi anunțată demararea negocierilor pentru perioada de tranziție post-Brexit și pentru viitoarele relații comerciale dintre Blocul comunitar și Marea Britanie.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii - Sputnik Moldova
BREXIT: Scenarii sumbre pentru Marea Britanie - detalii

Următoarea fază a discuțiilor pentru Brexit va demonstra cât de „unită" este Uniunea Europeană, iar succesul negocierilor este garantat doar în cazul în care cele 27 de state membre vor colabora, a declarant președintele Consiliului European.

Donald Tusk a spus că statele membre ar trebui să fie unite pentru a îndeplini cu succes cele mai dificile sarcini, inclusiv apărarea europeană și Brexit. El a mai declarat că a doua fază a discuțiilor pentru Brexit va reprezenta un adevărat test al unității UE.

Fluxul de știri
0