Miracol: copil născut cu inima în afara corpului, salvat. Mama a refuzat avortul

© e-medicina.md bebeluș la spital
bebeluș la spital - Sputnik Moldova
Abonare
În Marea Britanie, medicii au reușit să salveze un copil cu o anomalie morfologică congenitală foarte rară, fetița fiind operată imediat după ce a venit pe lume

CHIȘINĂU, 15 dec — Sputnik. Bebeluşul s-a născut pe 22 noiembrie, cu o malformație foarte rară numită ectopie cardiacă, care afectează de la cinci până la opt copii la fiecare un milion de nou-născuți. Pacienții cu această boală se nasc cu inima în afara corpului.

Potrivit statisticilor, mai mult de 90% dintre copiii cu această malformaţie se nasc morți sau mor în primele zile de viață.

Această malformație a fost diagnosticată în a noua săptămână de sarcină. Medicii au spus că există foarte puține șanse ca copilul să supraviețuiască și au recomandat avortul, dar părinții au refuzat.

Fetița, numită Vanellope, s-a născut în vie. În prima oră de viață, medicii au efectuat trei intervenții, la care au participat peste 50 de specialiști. Chirurgii au format o nouă cutie toracică și au plasat inima în ea. Nou-nascutul este primul din Marea Britanie care a supravieţuit cu o astfel de malformaţie, potrivit The Guardian.

Fluxul de știri
0