Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Franța vrea să le interzică adolescenților sub 16 ani să folosească Facebook

© REUTERS / Dado RuvicLogo de Facebook reflété dans l'œil d'un internaute
Logo de Facebook reflété dans l'œil d'un internaute - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Un nou proiect de lege prezentat de guvernul francez prevede o vârstă minimă la care tinerii să-și poată deschide un cont pe rețelele de socializare, între alte cerințe

CHIȘINĂU, 15 dec — Sputnik. Potrivit ministrului Justiției din Franţa, Nicole Belloubet, legea propusă îi va obliga pe toți copiii francezi sub vârsta de 16 ani să solicite aprobarea părinților înainte de a-și deschide un cont pe Facebook sau pe orice altă rețea de socializare.

Pentru copii și adolescenți, intrarea pe o rețea va fi condiţionată de bifarea unei casete pentru a confirma că a fost obţinută aprobarea din partea părinților sau a tutorilor legali.

Totuşi, multe lucruri rămân neclare, inclusiv cum va fi aplicată o astfel de procedură și cum va fi verificată informația.

Pe 13 decembrie, guvernul francez a prezentat un nou proiect de lege privitor la protecția datelor, menit să consolideze reglementările privind confidențialitatea și să îmbunătăţească accesul la datele colectate și stocate de companiile de internet, informează agenția Reuters.

Fluxul de știri
0