Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dacă Dorin Chirtoacă nu revine, responsabilitatea îi va reveni judecătorului

© Sputnik / Miroslav RotariDorin Chirtoacă
Dorin Chirtoacă - Sputnik Moldova
Abonare
Cine va răspunde în cazul în care primarul general al Chișinăului, Dorin Chirtoacă, nu va mai reveni în Moldova după plecarea sa în România? Ce crede ex-președintele Curții Constituționale a Republicii Moldova Dumitru Pulbere.

Dorin Chirtoacă, primarul suspendat al Capitalei, este plecat în România pentru a participa la funeraliile Regelui Mihai. În acest context, Chirtoacă a fost scos pentru patru zile de sub control judiciar. Procurorii s-a pronunțat împotriva satisfacerii demersului lui Chirtoacă, afirmând că acesta ar putea să nu mai revină în țară și să scape astfel de justiție.

Dorin Chirtoacă - Sputnik Moldova
Societate
Chirtoacă părăsește teritoriul Republicii Moldova

Comentând argumentele acuzării, Dumitru Pulbere a menționat că, dacă primarul suspentat nu se va întoarce în Moldova până la expirarea termenului stabilit, pentru aceasta va răspunde judecătorul.

„Dacă instanța i-a permis să plece din țară, înseamnă că a avut suficiente motive pentru aceasta. Însă dacă primarul nu revine, va răspunde judecătorul", a declarat Pulbere.

Totodată, ex-președintele Curții Constituționale consideră că Dorin Chirtoacă nu se va încumeta să încalce decizia judecății și va reveni în țară.

Fluxul de știri
0