Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Orașul celor fără adăpost - Câți oameni ai străzii sunt în Chișinău

© Sputnik / Miroslav RotariSilvia Radu
Silvia Radu - Sputnik Moldova
Abonare
Frigul din ultimele săptămâni este un adevărat examen de supraviețuire pentru oamenii fără adăpost din Chișinău
Orașul celor fără adăpost - Câți oameni ai străzii sunt în Chișinău

Femei, bărbați, copii și bătrâni, în total, cifra se ridică la 400, adică de aproape șase ori mai mult decât capacitatea Centrului de Găzduire şi Orientare pentru Persoanele fără Domiciliu Stabil de pe strada Haltei, care are doar 70 de locuri.

"Din câte cunosc eu, sunt în jur de 400 de persoane fără adăpost. Trebuie de văzut câte persoane sunt cu dizabilități sau nevoi speciale și, în funcție de starea acestor persoane, să fie plasate într-o secție sau la o organizație de caritate sau noi să vedem câte locuri de plasament avem. Noi trebuie să găsim 400 de locuri, indiferent că vor fi doar 300, trebuie să ne asigurăm în caz că apar alții noi. Trebuie să vedem, poate să alocăm chiar și bani în bugetul pentru anul viitor pentru a găsi o soluție în acest sens", a declarat Silvia Radu în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor Primăriei.

Pentru soluționarea problemei a fost creată o comisie formată din responsabili din cadrul Primăriei. Aceștia urmează să identifice soluţii privind plasarea persoanelor fără adăpost.

Fluxul de știri
0