Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Când și unde va avea loc Târgul "Covorul Dorului"

Abonare
Zeci de covoare din colecţiile meşterilor populari vor fi expuse, duminică, 17 decembrie, la Târgul „Covorul Dorului"
Când și unde va avea loc Târgul "Covorul Dorului"

În cadrul evenimentului care se va desfășura la Palatul Național "Nicolae Sulac", vizitatorii vor putea admira cele mai vechi ţesături tradiţionale moldoveneşti, bulgărești, găgăuze, ucrainești și poloneze.

"Noi am avut întotdeauna câteva departamente: covorul tradiției, covorul modernitate și covorul prieten, aici vom întâlni mai multe reprezentări de tradiție de țesut și covoare ale reprezentanților celor mai numeroase minorități din Republica Moldova. Vorbim aici de covorul găgăuzilor, covorul bulgarilor, covorului ucrainenilor și, în premieră, covorul polonezilor. „Covorul Dorului" înseamnă o revigorare a tradițiilor noastre folclorice, prin urmare, pe tot parcursul sărbătorii, atmosfera va fi animată de mai multe colective de artiști amatori din țară, colective consacrate, cu titlu model", a anunțat ministrul Educației, Culturii și Cercetării Monica Babuc.

Pe durata evenimentului, vizitatorii vor avea posibilitatea să participe la diverse ateliere de creaţie, să procure cadouri pentru cei dragi de la Iarmarocul meșterilor populari din cadrul Târgului de Crăciun, dar şi să savureze diversitatea bucătăriei tradiţionale.

Fluxul de știri
0