Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vom avea oare în Moldova zi de doliu în legătură cu înmormântarea Regelui Mihai

© Photo : Facebook / Bucharest AirportsSicriul cu trupul neînsufleţit al Majestăţii Sale Defuncte Regele Mihai I la Aeroportul Otopeni
Sicriul cu trupul neînsufleţit al Majestăţii Sale Defuncte Regele Mihai I la Aeroportul Otopeni - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Parlamentului a propus ca ziua de 16 decembrie, când va fi înmormântat Regele Mihai I al României, să fie declarată zi de doliu național - răspunsul președintelui Igor Dodon

CHIȘINĂU, 14 — Sputnik. România își ia rămas bun de la Regele Mihai I al României, care a murit pe data de 5 decembrie. Ceremonia funerară va avea loc pe data de 16 decembrie. Începând cu ziua de joi, în România a fost declarat doliu național.

Președintele Legislativului, Andrian Candu, i-a propus președintelui Igor Dodon să declarare ziua de 16 decembrie, când va fi înmormântată Majestatea Sa Regele Mihai al României, drept zi de doliu național.

"Președintele Republicii Moldova nu consideră că e cazul ca Republica Moldova să declare zi de doliu ca urmare a decesului unui conducător sau monarh al altui stat. Cu tot respectul pentru țara vecină și poporul român, transmitem încă o dată condoleanțele noastre în legătură cu decesul Regelui Mihai I", a anunțat Carmena Ștepu, consultant principal al Serviciului de presă al Președinției.

Ieri, delegația Parlamentului Republicii Moldova, condusă de Președintele Andrian Candu, a adus un ultim omagiu Majestății Sale Regele Mihai al României la Castelul Peleș, unde a fost depus corpul neînsuflețit al Regelui. Din delegație au mai făcut parte și vicepreședintele Parlamentului Iurie Leancă, precum și de deputații Vladimir Hotineanu, Roman Boțan, Tudor Deliu, Vadim Pistrinciuc, Alina Zotea, Nae-Simion Pleșca și Valeriu Ghilețchi.

Majestatea Sa Regele Mihai I a încetat din viață la 5 decembrie curent, la reședința privată din Elveția. Înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeș, în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală, la 16 decembrie 2017.

Fluxul de știri
0