Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: Rușii și ucrainenii sunt un popor, iar problema Crimeii o vom depăși

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Accesați arhiva multimediaЕжегодная большая пресс-конференция президента РФ Владимира Путина
Ежегодная большая пресс-конференция президента РФ Владимира Путина - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul tradiționalei conferințe de presă de sfârșit de an, președintele Federației Ruse a fost întrebat despre relațiile cu Ucraina, în aspect oficial și interuman

CHIȘINĂU, 14 dec- Sputnik. Rădăcinile comune istorice, spirituale și de altă natură conduc spre ideea că rușii și ucrainenii sunt un popor, a spus liderul de la Moscova.

”Este clar și altceva, că pe parcursul dezvoltării sale, Ucraina, fiind aproape de frontierele de vest ale Rusiei, a evoluat în mod corespunzător. E mult specific impresionant acolo, în limbă, în cultură, în toate. Și în Rusia lumea tratează cu afecțiune toate acestea, le consideră o parte a propriei culturi”, a continuat Putin.

Totodată, referindu-se la relațiile interstatale, el și-a exprimat convingerea că Rusia și Ucraina vor depăși dificultățile legate de Crimeea.

Fluxul de știri
0