Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Va fi sau nu sistată cursa de tren Chișinău – Moscova. Ce spune Calea Ferată

© Sputnik / Miroslav RotariTren Поезд
Tren Поезд - Sputnik Moldova
Abonare
La ora actuală, trenurile de pe ruta Chișinău – Moscova circulă în regim normal, conform orarului stabilit și coordonat cu toate administrațiile feroviare ale statelor pe care le tranzitează

CHIȘINĂU, 14 dec – Sputnik. Calea Ferată din Moldova (CFM) a emis un comunicat de presă în care vine cu anumite precizări referitoare la sistarea circulației trenului Chișinău-Moscova, începând cu anul 2018. 

поезд Кишинев - Яссы tren Chisinau - Iasi - Sputnik Moldova
Orarul de circulație a mai multor curse de tren a fost modificat

Ministrul ucrainean al Infrastructurii, Vladimir Omelian, a declarat că, cel mai probabil, din 2018, Ucraina va întrerupe legătura feroviară cu Rusia. În prezent, singurul tren de pasageri care vine din Rusia și traversează teritoriul Ucrainei este cel de pe rutele Moscova-Chișinău și Chișinău-Moscova.

Întreprinderea de profil din Moldova anunță că nu a recepționat niciun act confirmativ din partea administrației căilor ferate din Ucraina care ar proba informațiile apărute în spațiul mediatic privind restricționarea circulației trenului de pe ruta Chișinău – Moscova, gestionat de Calea Ferată a Rusiei.

În prezent, pe această rută circulă trei garnituri, dintre care doar una aparține companiei feroviare rusești, iar celelalte două sunt operate de Calea Ferată din Moldova.

La ora actuală, trenurile de pe ruta Chișinău – Moscova circulă în regim normal, conform orarului stabilit și coordonat cu toate administrațiile feroviare ale statelor pe care le tranzitează cursa.


Fluxul de știri
0