Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cardiochirugia intervențională, finanțată mai bine în 2018

© Sputnik / Rodion ProcaDoina Rotaru
Doina Rotaru - Sputnik Moldova
Abonare
În 2018, medicii vor putea realiza mai multe intervenții minim-invazive pe cord la adulți
Cardiochirugia intervențională, finanțată mai bine în 2018

Compania Națională de Asigurări în Medicina va aloca în acest scop cu 40 la sută mai mulți bani, față de anul 2017. De asemenea, din bugetul fondurilor de asigurări medicale vor fi distribuite surse financiare și pentru tratamentul malformațiilor cardiace la copii prin metoda minim-invazivă.

"Pentru tratamente intervenționale pe cord la copii, alocările vor crește de trei ori. Astfel, Compania Națională de Asigurări în Medicină va finanța anul viitor 50 de operații. Există și o listă de așteptare, ca urmare, acest program este prioritar pentru noi și în 2018", a declarat în studioul Radio Sputnik Moldova Doina Rotaru, șefa secției Contractare, Compania Națională de Asigurări în Medicină.

Anul trecut, Compania Națională de Asigurări în Medicină a finanțat în premieră intervențiile minim-invazive cardiace la copii. În total, 17 minori, cu patologii congenitale ale cordului, au beneficiat de tratamente gratuite.

Cardiochirurgia minim-invazivă sau intervențională este o metodă revoluționară de tratament a maladiilor cardiace. Procedura medicală este realizată fără bisturiu, dar cu utilizarea dispozitivelor medicale moderne.

Autor: Maria Dimineț

Fluxul de știri
0