Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Românii ar fi avut astăzi salarii de 4.000 de euro pe lună dacă...

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Accesați arhiva multimediaBanconote euro
Banconote euro - Sputnik Moldova
Abonare
Poporul român are resursele necesare ca într-un timp relativ scurt să ajungă din urmă națiunile dezvoltate ale Europei, a spus economistul Constantin Cojocaru. Declarația a fost făcută mai bine de un an în urmă, dar ea rămâne la fel de valabilă și astăzi. Iată care sunt argumentele lui Constantin Cojocaru.

CHIȘINĂU, 13 dec — Sputnik. Românii ar fi avut astăzi salarii de 4.000 de euro pe lună, şi nu de 400 de euro, dacă în 1990 nu s-ar fi aplicat legea Brucan, ci democrația economică.

România deține resursele necesare pentru ca în 15, 20 de ani să ajungă din urmă marile națiuni ale lumii, a afirmat cu convingere Constantin Cojocaru într-un dialog moderat de jurnalistul Iurie Roşca, încă în luna aprilie 2016. Însă este nevoie să se schimbe din temelii modelul economic.

RONI, bani - Sputnik Moldova
Privatizarea a făcut distrugeri mai mari decât cele două războaie mondiale

"Avem resurse. Poporul român, în limitele ţării care i-a dat-o Dumnezeu, are resurse ca în 15, 20 de ani să ajungă din urmă țările cele mai dezvoltate ale Europei. Dacă în 1990, în loc să aplicăm legea lor, Legea Brucan, am fi aplicat Legea Cojocaru, astăzi România era foarte aproape de unde se află Elveţia. Astăzi nu mai aveam salarii de 400 de euro pe lună, ci salarii de 4.000 de euro pe lună", a precizat economistul.

Constantin Cojocaru a mai adăugat că războaiele şi tot răul din lume sunt efectul concentrării de avuție. Dacă nu schimbăm sistemul, corporatismul va distruge Planeta.

"Lumea poate trăi cu resursele care le are în bunăstare. Răul ni se trage de la această nenorocită lăcomie care duce la acaparare de avuție, la această oligarhizare, concentrare de avuție. De acolo vin şi războaiele, şi tot ceea ce se întâmplă rău pe pământul ăsta.Trebuie să oprim. Iar soluția care o propun poate opri acest flagel care, dacă nu este oprit, va duce la distrugerea planetei", a încheiat Constantin Cojocaru.

Fluxul de știri
0