Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Cum poți obține pașaportul de suporter la Campionatul Mondial-2018

© Sputnik / Нина ЗотинаПаспорт болельщика FIFA 2018
Паспорт болельщика FIFA 2018 - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Prețiosul bilet la un meci din cadrul Campionatului Mondial de Fotbal nu înseamnă însă și o garanție că suporterul va putea să ajungă la acel meci. Mai este nevoie de încă ceva, și anume de așa-numitul „document de identitate de suporter” sau, mai simplu, pașaportul suporterului

CHIȘINĂU, 13 dec — Sputnik. Biletele la meciurile din cadrul Campionatului Mondial de Fotbal nu presupune însă și accesul garantat pe stadion. Posesorii biletelor vor mai avea nevoie și de așa-numitul „document de identitate de suporter” sau, mai simplu, pașaportul suporterului — FAN ID.

Acesta este un document personalizat, perfectat pe numele unei persoane concrete.

De menționat că Pașaportul suporterului este obligatoriu pentru toți cei ce doresc să fie prezenți la meciurile Campionatului Mondial-2018 de la Moscova, chiar și pentru sau rezidenți din Rusia. Iar pentru cetățenii străini care vor veni la Campionatul din Rusia, acest document este de neînlocuit deoarece anume FAN ID le oferă dreptul de intrare fără viză pe teritoriul Federației Ruse.

Procedura de obținere a documentului de identitate de suporter este accesibilă în două modalități:

— Pe site-ul oficial în regim online;

— Personal, la oricare Centru de eliberare a FAN ID în orașele care organizează Campionatul Mondial.

Organizatorii promit să anunțe suplimentar când va începe înregistrarea conform unei sau altei variante. Dar se știe deja ce date urmează să fie completate în anchetă:

— Numele, prenumele, patronimicul;
— Data nașterii;
— Genul;
— Datele pașaportului sau altui document care să confirme identitatea solicitantului. În cazul dat va fi necesar de indicat tipul documentului, seria acestuia, numărul ș. a.;
— Cetățenia;
— Numărul de telefon mobil;
— E-mail;
— Adresa pentru expediere — pentru cetățenii străini și cei fără cetățenie.

Procedura perfectării Pașaportului de suporter prevede și o fotografie care trebuie să corespundă următoarelor cerințe:
— Poziția feței: en face;
— Vechimea fotografierii: cel mult cu 6 luni înainte de depunerea cererii;
— Formatul:.jpeg или.jpg;
— Dimensiunea: maximum 1Mb și minimum 420x525 pixeli;

— Altele: ochii deschiși, fața pe centru, iluminată uniform, fundalul monocrom.

Este important de reținut că la depunerea cererii pentru obținerea FAN ID trebuie indicat numărul biletului sau numărul comenzii, dacă aceasta conține mai multe bilete. Suporterul va putea utiliza acest număr (al comenzii) de câteva ori, în funcție de câte bilete a cumpărat.

Confirmarea faptului că cererea Dvs. a fost recepționată se va face printr-un SMS, precum și printr-o scrisoare expediată pe adresa electronică pe care ați indicat-o. Cererea va fi examinată în decurs de 72 de ore din momentul depunerii. Suporterul va putea afla printr-un aviz special dacă cererea sa a fost aprobată.

Pentru înregistrarea repetată sau pentru introducerea corectărilor în ancheta deja perfectată, suporterul va trebui să aștepte mai întâi ca cererea sa să fie aprobată, și abia după aceea să se înregistreze din nou. Această procedură se referă doar la corectarea numelui, pronumelui și datei de naștere. În toate celelalte cazuri solicitantul va trebui să se prezinte la Centrul de eliberare a pașapoartelor de suporter și să introducă schimbările nemijlocit înainte de primirea documentului.

Dacă suporterul a decis să primească FAN ID la Centrul de eliberare a acestora, el trebuie să prezinte următoarele documente:

— Pașaportul sau un alt document de identitate, în original. Pentru copiii care nu au împlinit 14 ani se prezintă adeverința de naștere;
— Formularul cu numărul comenzii biletului. Se acceptă și biletul ca atare.

Fluxul de știri
0