Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldova își ia rămas bun de la artistul Vladimir Curbet

© Sputnik / Miroslav RotariМолдова прощается с Владимиром Курбетом
Молдова прощается с Владимиром Курбетом - Sputnik Moldova
Abonare
Miercuri, Moldova își ia rămas bun de la conducătorul ansamblului de dans ”Joc”, Vladimir Curbet care este petrecut pe ultimul drum

CHIȘINĂU, 13 dec — Sputnik. Miercuri, Moldova își ia rămas bun de la conducătorul legendarului Ansamblu Național Academic de Dansuri Populare „JOC", Vladimir Curbet, care a trecut la cele veșnice pe data de 8 decembrie.

În seara zilei de marți și miercuri dimineața au fost săvârșite slujba de pomenire la Biserica „Sfânta Teodora de la Sihla".

Ansamblul Joc la 65 de ani ( Nunta Moldoveneasca part.1) - Sputnik Moldova
Video
În memoria lui Curbet: „Joc” - o valoare de neprețuit a Moldovei

La ora 10:00, corpul neînsuflețit al artistului a fost depus la Palatul Național ”Nicolae Sulac”, unde, până la ora 13:00 va avea loc mitingul de doliu.

La ora 13:30, cortegiului funerar se va deplasa de la Palatul Naţional „Nicolae Sulac" la Cimitirul Central „Armenesc", pe strazile A. Pușkin — bulevardul Ștefan ce Mare și Sfânt — strada V. Alecsandri — strada A. Mateevici.

Miting funerar de la Cimitirul Central „Armenesc" va începe la ora 14:00.

Vladimir Curbet s-a născut pe 5 decembrie 1930, în satul Susleni, Orhei. În 1981, i-a fost conferit titlul de artist al poporului din URSS. A absolvit şcoala de muzică „Ştefan Neaga" din Chişinău în anul 1966.

În 1957 este numit pedagog-repetitor, iar în 1958 conducător artistic și prim-maestru de balet al Ansamblului Moldovenesc Academic de Stat de Dansuri Populare "Joc".

Fluxul de știri
0