Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Granturi de până la 350 de mii de lei: Cine pot fi beneficiarii

Abonare
Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării a dat start programului anual de Granturi pentru organizațiile de tineret
Granturi de până la 350 de mii de lei. Cine pot fi beneficiarii

Aproape şase milioane de lei, puse la dispoziție de Ministerul de resort, își așteaptă beneficiarii.

Conform programului, ONG-urile care vor realiza proiecte la nivel local sau regional ar putea încasa între 70 şi 200 de mii de lei. Pentru proiectele la nivel naţional sau internaţional, suma grantului variază între între 100 şi 350 de mii de lei.

Potrivit ministrului Monica Babuc, pentru a beneficia de finanţare, organizațiile de tineret trebuie să contribuie cu 20 la sută din valoarea totală a proiectului şi să aibă acorduri de parteneriat cu diferite instituţii şi donatori locali şi internaţionali.

„La aceste granturi pot aplica organizaţii de tineret din Republica Moldova, care trebuie să aibă personalitate juridică şi care trebuie să aibă în componenţa lor nu mai puţin de 2/3 de tineri. Obiectivele pe care şi le pun aceste organizaţii trebuie să fie politicile de tineret şi tot ce ţine de informarea şi comunicarea tinerilor despre acele politici pe care Republica Moldova le promovează și despre oportunitățile pe care acest grant le poate oferi", a declarat ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Monica Babuc în cadrul unei conferințe de presă.

Proiectul trebuie să fie realizat pe parcursul a zece luni şi nu mai târziu de sfârşitul anului 2018.

Dosarele pot fi depuse până pe 10 ianuarie 2018, ora 16.00, la Cancelaria Ministerului Educației, Culturii şi Cercetării.

Fluxul de știri
0