Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Bogdan Zumbreanu spune cum poate fi lichidată corupția în Republica Moldova

© Sputnik / Мирослав РотарьBogdan Zumbreanu
Bogdan Zumbreanu - Sputnik Moldova
Abonare
Candidatura lui Bogdan Zumbreanu va fi înaintată Parlamentului pentru ca acesta să fie desemnat în funcția de director al Centrului Național Anticorupție
Bogdan Zumbreanu spune cum poate fi lichidată corupția în Republica Moldova

Atât timp cât pedepsele pentru actele de corupție vor fi blânde, acest flagel nu va fi lichidat. Declarația aparține șefului Direcției Generale Urmărire Penală din cadrul Centrului Național Anticorupție, Bogdan Zumbreanu, și a fost făcută în interviul pe care l-a susținut în cadrul concursului pentru ocuparea funcției de director al CNA.

„CNA nu poate lichida corupția într-un anumit domeniu doar printr-o operațiune sau o serie de dosare penale. Trebuie revizuit cadrul normativ pentru actele de corupție", a declarat șeful Direcției Generale Urmărire Penală din cadrul CNA.

Bogdan Zumbreanu consideră că actele mici de corupție sunt extrem de periculoase, iar pentru a fi eradica fenomenul CNA trebuie să se axeze anume pe mica corupție.

„În goană după capetele marilor corupți am comis o greșeală lăsând în umbră nevoile cetățeanului simplu, care se confruntă zilnic cu acele acte de corupție atunci când se ciocnește de birocratizarea procedurilor de obținere a actelor sau diferite piedici în domeniul sănătății, educației, vamă sau administrație publică locală. Dacă competențele de urmărire penală vor fi transferate Procuraturii Anticorupție, consider că CNA trebuie să intervină mai agresiv pe fenomenele care afectează direct cetățeanul", a adăugat Bogdan Zumbreanu.

Amintim că șeful Direcției Generale Urmărire Penală din cadrul CNA, Bogdan Zumbreanu, a câștigat concursul pentru șefia CNA.

Pentru candidatura lui Zumbreanu au votat șapte din cei opt membri ai Comisiei Juridice, Numiri și Imunități. Acum, candidatura lui Zumbreanu urmează să fie propusă Parlamentului spre examinare și aprobare.

Fluxul de știri
0