Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Avertizare: Europa va fi lovită de o furtună uriașă. Va fi afectată şi Moldova?

© Sputnik / Miroslav Rotarivînt
vînt - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Vânturi violente, ploaie și zăpadă sunt așteptate în Europa în zilele următoare, în contextul în care se va semnala o zonă foarte activă de presiune atmosferică scăzută.

CHIȘINĂU, 12 dec — Sputnik. Anunţul privind declanşarea unei furtuni puternice în Europa a fost făcut de Evgeni Tichkovets, specialist de la Centrul Meteorologic Phobos, într-un interviu acordat National News Service, potrivit Sputnik Franţa.

​Specialistul a subliniat că o mare parte a Europei va fi sub influența furtunii, al cărei centru se va situa deasupra La Manche, în nordul Franței.

​Evgeni Tichkovets a adăugat că un ciclon va afecta Marea Britanie, nordul Italiei, Elveția și Pirineii de Sud. Locuitorii acestor țări vor asista la cantități uriaşe de precipitații în contextul unei presiuni atmosferice ridicate.

​Potrivit relatărilor, Marea Britanie a fost lovită puternic de furtună. Transportul, în special transportul aerian, a fost grav afectat.

Specialiștii nu precizează dacă vânturile puternice, ploile și zăpada vor ajunge și până în Republica Moldova.

Fluxul de știri
0