Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Hamas anunță cea de-a treia intifadă: Declarația lui Abdullatif al-Kanu

© REUTERS / Ibraheem Abu MustafaMilitanți Hamas
Militanți Hamas - Sputnik Moldova
Abonare
În replică la decizia lui Donald Trump de a recunoaște Ierusalimul drept capitală a statului evreu, mișcarea islamistă Hamas a declarat, azi, o nouă intifadă (insurecție), a treia la rând

CHIȘINĂU, 12 nov — Sputnik. După ce Donald Trump a recunoscut Ierusalimul drept capitală a Israelului, purtătorul de cuvânt al mișcării islamiste Hamas, Abdullatif al-Kanu, a declarat cea de a treia intifadă.

”Am anunțat cea de-a treia intifadă pentru ca protestele să continue și pentru a exercita presiuni asupra SUA, astfel ca America să renunțe la decizia recentă”, a declarat al-Kanu.

Acesta a anunțat o nouă ”zi a furiei” împotriva deciziei SUA.

The Russian Ministry of Foreign Affairs on Smolenskaya-Sennaya Square in Moscow - Sputnik Moldova
Rusia
Reacția Moscovei la anunțul lui Trump despre statutului Ierusalimului

”Protestele vor continua atât pe malul de vest al râului Iordan și în fâșia Gaza, cât și în Ierusalim. Noi protestăm împotriva deciziei Americii de a recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului, pentru că noi considerăm că acesta este capitala Palestinei. Sperăm că protestele vor spori în intensitate”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Hamas.

Pe 6 decembrie, președintele american Donald Trump a confirmat oficial recunoașterea de către SUA a Ierusalimului drept capitală a statului evreu și mutarea acolo a Ambasadei SUA în Israel. Această știre a bulversat lumea musulmană și politica internațională în ansamblu.

Fluxul de știri
0