Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Undă verde pentru "cimentarea" vectorului extern al țării

© Photo : Curtea ConstituționalăTudor Panţîru
Tudor Panţîru - Sputnik Moldova
Abonare
Judecătorii Curții Constituționale au avizat pozitiv proiectul de lege privind modificarea Legii Supreme, prin introducerea unui nou articol, care să indice că integrarea europeană reprezintă un obiectiv strategic de dezvoltare a Republicii Moldova
Undă verde pentru ”cimentarea" vectorului extern al țării

Magistrații Curții Constituționale au avizat pozitiv proiectului de modificare a Constituţiei, care prevede că obiectivul integrării europene va fi prevăzut expres în Legea Supremă. O hotărâre în acest sens a fost luată astăzi de Înalta Curte.

Curtea Constituțională adoptă următorul aviz:
1. Inițiativa de modificare și completare a Constituției, provenită de la un grup de 36 de deputați, este prezentată de subiectul autorizat și, în acest sens, este conformă prevederilor articolului 141 (al.1, lit.b) din Constituție.
2. Proiectul de lege pentru modificarea și completarea Constituției nu încalcă limitele revizuirii impuse de dispozițiile articolului 142 (al.2) din Constituție.
3. Proiectul de lege pentru modificarea și completarea Constituției poate fi adoptat după cel puțin șase luni de la data prezentării inițiativei de modificare a Constituției.

Prezentul aviz este definitiv, nu poate fi supus niciunei căi de atac. Intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova", a declarat președintele Curții Constituționale, Tudor Panțîru.

Proiectul a fost elaborate de un grup de lucru format din democrați și populari europeni, la propunerea PDM.

Amintim că liderul Partidului Democrat din Moldova a anunțat pe 12 septembrie despre intenția de a modifica Constituția, prin introducerea în textul Legii Supreme a unei referințe care să spună clar că orientarea strategică a Republicii Moldova este integrarea europeană.

Fluxul de știri
0