Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

CNA a reținut un viceprimar din cadrul unei primării din municipiul Chișinău

© Sputnik / Miroslav RotariMascat CNA НАЦ
Mascat CNA НАЦ - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Viceprimarul a fost reţinut de CNA şi procurori în dosarul deposedării Primăriei de terenuri

CHIȘINĂU, 11 dec – Sputnik. Viceprimarul comunei Bubuieci a fost reţinut, luni,  de ofiţerii CNA şi procurori în dosarul deposedării Primăriei de patru terenuri. Prejudiciul cauzat se estimează la aproximativ 1 milion de lei. Acesta se va afla în custodia CNA pentru 72 de ore.

Ofiteri CNA si pantera - Sputnik Moldova
Societate
Ofițerii CNA au descins la una din primăriile municipiului Chișinău

Potrivit materialelor cauzei, viceprimarul, împreună cu secretarul Consiliului şi un complice, urmărind scopul înstrăinării a patru terenuri ce aparţineau primăriei, ar fi identificat persoane, din alte localităţi ale ţării, numele şi prenumele cărora corespundea cu datele de identificare ale adevăraţilor solicitanţi de terenuri, iar ulterior le-a vândut acele loturi. După ce au intrat în posesia bunurilor, beneficiarii ar fi făcut procuri generale pe numele secretarului Consiliului care, în cele din urmă, le-a vândut unor terţi.

Viceprimarul va fi cercetat pentru abuzul de serviciu – infracţiune care se pedepseşte cu  amendă în mărime de până la 2350 unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Cazul este în curs de cercetare, urmărirea penală fiind  supravegheată de procurorii anticorupţie.

Fluxul de știri
0