Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Blocarea maritimă a Coreei de Nord de către SUA: o declaraţie de război?

© Sputnik / Ilya Pitalyev / Accesați arhiva multimediaKim Jong-un, dirigeant nord-coréen
Kim Jong-un, dirigeant nord-coréen - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Rodong Sinmun, cotidian care reflectă punctul de vedere al Phenianului, notează că Washingtonul şi aliaţii săi trebuie să evalueze în modul cel mai serios posibilele consecinţe ale acţiunilor preconizate

CHIŞINĂU, 11 dec — Sputnik. Conform ziarului, interpretarea unei posibile blocări navale a Coreei de Nord va fi univocă: "un act de agresiune contra suveranităţii şi demnităţii Republicii noastre, la fel — o nouă declaraţie directă de război".

Acest pas, se menţionează în continuare, ar putea să aibă "consecinţe catastrofale".

În articol se vorbeşte şi despre caracterul posibilului răspuns al regimului lui Kim Jong Un. 

"Noi trebuie să fim gata de a lua contramăsuri imediate şi necruţătoare în cazul în care observăm cel mai mic indiciu de punere în aplicare a restricţiilor maritime", conchide cotidianul Rodong Sinmun.

© Sputnik / liya Pitalev / Accesați arhiva multimediaMiG 23 la parada de la Phenian
MiG 23 la parada de la Phenian - Sputnik Moldova
MiG 23 la parada de la Phenian

Tensiunile în Peninsula Coreeană au escaladat după ce Phenianul a efectuat, la sfârşitul lui noiembrie, o nouă lansare de rachetă balistică intercontinentală. Statele Unite şi Coreea de Sud, la rândul lor, au procedat la exerciţii militare de anvergură.

Anterior mass-media de la Seul a anunţat că SUA şi Coreea de Sud nu planifică acţiuni militare împotriva Coreei de Nord, şi nici o blocadă maritimă.

Fluxul de știri
0