Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Batrîncea: Decizia CC interzice activitatea partidelor de stânga, inclusiv PSRM

© Sputnik / Rodion ProcaВлад БЭТРЫНЧА депутат парламента РМ от Партии социалистов
Влад БЭТРЫНЧА депутат парламента РМ от Партии социалистов - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Decizia Curții Constituționale privind includerea vectorului de integrare europeană în Constituție ar putea duce la dispariția mai multor partide de stânga, inclusiv a PSRM, a declarat pentru Sputnik Moldova deputatul Vlad Batrîncea
Decizia CC interzice activitatea partidelor de stânga, inclusiv a PSRM

Vlad Batrîncea a criticat dur avizul pozitiv dat de Curtea Constituțională pentru introducerea vectorului european în Legea Supremă. Solicitat de Sputnik Moldova, acesta a spus că respectiva hotărâre a magistraților Înaltei Curți va duce la capturarea Republicii Moldova de către actualele partide de guvernământ.

„Este încă un pas spre introducerea dictaturii, deoarece această hotărâre calcă în picioare democrația din Republica Moldova și încalcă toate normele constituționale. Constituția consfințește dreptul cetățenilor, dar și al partidelor politice la liberă gândire, la libertatea în acțiuni, prin ideile promovate. Dar acest proiect care a fost avizat pozitiv de către Curtea Constituțională, practic, interzice activitatea tuturor partidelor care promovează alte valori decât cele susținute de alianța de la guvernare", a declarat pentru Sputnik Moldova, Vlad Batrîncea.

Deputatul PSRM a mai spus că formațiunea politică din care face parte va sesiza mai multe instituții internaționale precum Comisia de la Veneția, sau Consiliul Europei pentru a lua măsuri față de „dezmățul organizat de actuala guvernare".

Autor: Vasile Dosca

Fluxul de știri
0