Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Proteste în masă ale palestinienilor: Ciocniri violente și peste 1000 de răniţi

© REUTERS / Ammar AwadAltercații între palestinieni și poliția de frontieră a Israelului
Altercații între palestinieni și poliția de frontieră a Israelului - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Anunțul lui Trump privind recunoaşterea Ierusalimului drept capitală a statului Israel a declanşat proteste masive ale palestinienilor în mai multe orașe din teritoriile disputate, 9 decembrie fiind declarată „ziua furiei", peste 1000 de persoane au fost rănite în ciocniri

CHIȘINĂU, 9 dec — Sputnik. Palestinienii continuă să protesteze în Betleem și estul Ierusalimului împotriva deciziei președintelui american Donald Trump.

Anunțul lui Trump a determinat izbucnirea unor proteste masive ale palestinienilor în mai multe orașe din teritoriile disputate, fiind rănite peste 1000 de persoane. Ziua în care au loc protestele a fost numită „ziua furiei". Totodată, gruparea islamistă palestiniană Hamas a condamnat decizia lui Trump şi a chemat la o nouă revoltă împotriva Israelului.

Până acum, doi luptători şi tot atâţia civili palestinieni au fost uciși în atacul lansat de avioanele israeliene în Fâșia Gaza, vizând patru unităţi ale Hamas, inclusiv două fabrici de arme, un depozit de arme și un complex militar. Numărul de răniți în ciocnirile din Cisiordania şi Fâșia Gaza se ridică la 1100, potrivit Ministerului Palestinian al Sănătății.

​În total, circa 7500 de persoane au participat la ciocniri în Cisiordania și la granița dintre Gaza și Israel, potrivit Armatei israeliene. De asemenea, militarii israelieni au spus că au tras către „zeci de instigatori" și că și-au atins țintele.

LIVE: Palestinians protest against Trump in Jerusalem

LIVE: Palestinians protest against Trump in Jerusalem https://sptnkne.ws/gj2r

Posted by Sputnik on 9 Decembrie 2017

Locuitorii multor țări musulmane, inclusiv Liban, Turcia și altele, au luat parte la protestele împotriva anunțului făcut de Donald Trump pe 6 decembrie.

Israelul a capturat Ierusalimul în timpul Războiului de Șase Zile din 1967. Comunitatea internațională nu recunoaște anexarea Ierusalimului de Est și consideră că statutul său ar trebui să fie hotărât printr-un pact încheiat cu palestinienii, care încearcă să-și creeze propriul stat cu capitala la Ierusalim.

LIVE: Protests continue in Bethlehem against Trump’s Jerusalem…

LIVE: Protests continue in Bethlehem against Trump’s move on Jerusalem https://sptnkne.ws/gj2r

Posted by Sputnik on 9 Decembrie 2017
Fluxul de știri
0