Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Scandal sexist în Italia sau de ce italienilor le fug ochii după moldovence

© www.botosaneanul.roMiss Moldova 2016, Bacău, România
Miss Moldova 2016, Bacău, România - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Directorul unui post de televiziune italian şi-a cerut scuze după ce a fost difuzată o emisiune de divertisment în care s-a vorbit despre motivele pentru care unii bărbați italieni au relații cu femei din Europa de Est

CHIȘINĂU, 9 dec — Sputnik. Televiziunea italiană de stat Rai a anunțat, încă în luna martie a acestui an, că a suspendat emisiunea „Parliamone Sabato" (Haideţi să vorbim despre asta sâmbătă) — un talk-show urmărit de 1,5 milioane de telespectatori — după un episod controversat al acesteia, intitulat „Pericolul vine din Est. Bărbaţii preferă femeile străine", potrivit thelocal.it.

În subtitlu s-a pus întrebarea: „Ele sunt femeile care fură soţi altora sau sunt soțiile perfecte?".

Foto simbol - blonde - Sputnik Moldova
Societate
Blondele anului 2017: Focoase și puse pe treabă – FOTO

Prezentatoarea Paola Perego a spus în deschiderea emisiunii că vor analiza „fenomenul femeilor de Est şi fascinația pe care o trezesc acestea bărbaților".

Mai multe persoane, inclusiv femei din ţări din Europa de Est și bărbați italieni, au discutat despre fenomen și au dat exemple de oameni celebri care au avut mai multe relații cu femei din Europa de Est, inclusiv preşedintele american, Donald Trump.

Cea mai controversată parte a emisiunii a fost prezentarea unui grafic în care erau enumerate „motive pentru a alege o parteneră din Est".

Lista cuprindea şase motive, printre care: „sunt mereu sexy", „îi iartă pe bărbaţii care le înşală" și „sunt gospodine perfecte și învaţă de la o vârstă fragedă să facă treburi casnice".

Alte caracteristici menționate în listă erau că femeile din Europa de Est „îi lasă pe soţii lor să conducă", că „toate sunt mame, dar, dupa ce nasc, îşi recapătă siluetele perfecte" și „nu se vaită".

Victoria Rabaca - Sputnik Moldova
Societate
Blonda secretară a avocatului Mânzat are o dilemă: să pozeze sau nu goală

Organizaţia pentru drepturile femeilor Non Una di Menon, care a organizat demonstrații la nivel național împotriva violenței de gen, a acuzat Rai de sexism și rasism.

„Violența are loc și în mass-media. Vrem ca mass-media care promovează feminismul să lupte împotriva violenței de gen", au spus reprezentanţii organizaţiei.

Şi pe reţelele de socializare au apărut mai multe reacţii de indignare. Luni, directorul Rai 1, Andrea Fabiano, şi-a cerut scuze, spunând: „Fără îndoială, erorile ajung întotdeauna să fie recunoscute. Îmi cer scuze tuturor pentru emisiunea «Parliamone Sabato»".

Vom menționa aici că mulți străini consideră că moldovencele ar fi printre cele mai frumoase femei din estul Europei. În special, conaționalele noastre sunt apreciate în Italia nu doar pentru felul cum arată, dar și pentru hărnicia, delicatețea bunătatea lor sufletească.

Fluxul de știri
0