Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Stepaniuc: În câțiva ani, ne vom pomeni cu o lipsă acută de cadre didactice

© Sputnik / Miroslav RotariVictor Stepaniuc
Victor Stepaniuc - Sputnik Moldova
Abonare
Profesorul universitar Victor Stepaniuc a afirmat într-o discuție cu corespondentul Sputnik că absolvenții liceelor din Republica Moldova aleg deseori să plece la studii peste hotare, din cauza lipsei banilor
Stepaniuc: în câțiva ani ne vom pomeni cu o lipsă acută de cadre didactice

Decanul Facultății Relații Internaționale și Științe Politice a IRIM, Victor Stepaniuc, a relatat pentru Sputnik Moldova că, deseori, motivul care îi face pe tinerii moldoveni să plece la studii în alte țări este situația materială precară.

"Unele state din jurul nostru, de exemplu, România și Rusia, în ultimii ani oferă condiții mai bune pentru studenții noștri. România oferă căminele fără plată, dar și mai multe burse. Studenții noștri care vor să aibă studii superioare poate adesea nu ar dori să plece în România ori într-o altă țară, însă sunt nevoiți s-o facă din cauza problemelor financiare și oportunităților din partea statului, dar și din cauza lipsei unor perspective pe piața muncii din Republica Moldova. Același lucru este și în Rusia", a menționat Stepaniuc.

În opinia lui, în Moldova sunt pregătite cadre didactice puternice întrucât și calitatea studiilor este una destul de bună. Cu toate acestea, în câțiva ani de zile ne vom pomeni cu o lipsă acută de cadre didactice în Republica Moldova pentru că tinerii nu sunt motivați să activeze într-o instituție de învățământ deoarece salariile sunt mizere, iar statul acordă prea puțină atenție acestui domeniu. 

Fluxul de știri
0