Viitorul, tot mai aproape: Când vor apărea taxiurile fără șofer

© AFP 2024 / Jung Yeon-JeМодели представляют концепт-кар Nissan Gripz на пресс-показе Сеульского автосалона
Модели представляют концепт-кар Nissan Gripz на пресс-показе Сеульского автосалона - Sputnik Moldova
Abonare
Compania Nissan a declarat că din 2018 va începe testarea taxiurilor robotizate

CHIȘINĂU, 07 dec — Sputnik. În martie 2018, Nissan va scoate la teste taxiuri fără șofer. Mașinile vor fi conduse de roboți.

În 2013, conducerea Nissan a făcut declarații privind crearea mașinilor pentru servicii de taxi care vor fi conduse de un sistem cu inteligență artificială, însă atunci acest lucru părea ireal. Din 2013 încoace, inteligența artificială a demonstrat o evoluție enormă.

Astfel, din martie 2018, în Japonia, taxiurile autonome vor fi testate pe străzile din Yokohama. Acestui tip de taxi i s-a atribuit numele de Easy Ride și este creat de Nissan în colaborare cu DeNA — companie care gestionează servicii online pentru automobile.

Serviciul Easy Ride le va permite pasagerilor să cheme o mașină prin intermediul unei aplicații care se va asemăna cu cea a companiei de taxi Uber, însă va dispune și de un sistem avansat de recomandări pentru destinații. Aplicația va asigura securitatea pasagerilor și va fi disponibilă în mai multe limbi.

De ceva timp, mai multe companii au început să testeze mașini autonome. Google, care este deținută de grupul Alphabet, testează pe drumurile din Arizona automobile robotizate. Exact același lucru îl face și General Motors cu sistemul propriu Cruise Anywhere. Astfel, Nissan nu este singura companie din lume care va testa public inteligența artificială instalată în mașini.

Fluxul de știri
0