Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Reacția lui Igor Dodon după deschiderea Biroului de Legătură NATO la Chișinău

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Игорь Додон
Президент Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon consideră că decizia privind deschiderea Biroului de Legătură NATO la Chișinău comportă riscuri pentru securitatea națională

CHIȘINĂU, 8 dec — Sputnik. Președintele Republicii Moldova și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu deschiderea la Chișinău a Biroului de Legătură NATO.

”Deschiderea la Chișinău a Biroului de Legătură al NATO constituie un prilej de mare îngrijorare. Graba cu care Guvernul Republicii Moldova acționează în acest sens comportă riscuri sporite pentru securitatea națională a statului. Desigur, această activitate distructivă a Guvernului și a majorității parlamentare nu are menirea să consolideze suveranitatea, integritatea teritorială și independența Republicii Moldova”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

El a mai subliniat că problemele de importanță majoră, cum ar fi cele ce țin de intensificarea colaborării cu blocurile politico-militare, trebuie să fie supuse dezbaterilor publice. Totodată, Dodon a accentuat că statutul de neutralitatea al Republicii Moldova ”contribuie la stabilirea unui climat pașnic atât în țară, cât și peste hotarele ei.

Conform Constituției, Republica Moldova este un stat neutru, însă începând cu anul 1994 țara noastră colaborează cu NATO în cadrul unui plan individual de acțiuni. Potrivit sondajelor, majoritatea cetățenilor se opun aderării Republicii Moldova la blocul militar NATO.

Fluxul de știri
0