Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Acțiune de protest la Chișinău: Ce au scandat participanții

© Sputnik / Мирослав РотарьПротесты против присутствия военных США в Кишиневе
Протесты против присутствия военных США в Кишиневе - Sputnik Moldova
Abonare
Un grup de activiști civici, inclusiv reprezentanți ai Partidului Socialiștilor, au pichetat vineri clădirea în care a fost amplasat noul Birou de Legătură NATO la Chișinău

CHIȘINĂU, 8 dec — Sputnik. Pichetarea clădirii în care a fost deschis vineri Biroul de Legătură NATO la Chișinău a decurs pașnic, participanții protestând împotriva prezenței Alianței Nord-Atlantice în Republica Moldova.

Activiștii au purtat pancarte cu următorul mesaj: „Nu ne trebuie NATO!", „Jos NATO!", „Nu războiului!", „NATO — go home!", „Moldova este stat neutru!".

Protestatarii au chemat autoritățile să țină cont de Constituția țării care prevede că Moldova este un stat neutru. Deputatul Grigore Novac a declarat că, înainte de a deschide acest Oficiu, trebuia să fie organizat un referendum. Toate sondajele arată că peste 60% din populație este împotriva prezenței NATO la Chișinău.

Anterior, președintele Igor Dodon și-a exprimat de asemenea îngrijorarea în legătură cu deschiderea Biroului de Legătură NATO la Chișinău, menționând că acesta nu este un pas spre consolidarea suveranității, integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova.

Biroul de legătură NATO a fost inaugurat la Chișinău pe 8 decembrie. Secretarul general adjunct al NATO, Rose Gottemoeller, a menționat la ceremonia de deschidere că acest Birou al Alianței nu prezintă o amenințare pentru securitatea Moldovei și pentru statutul ei de neutralitate.

Fluxul de știri
0