Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

(VIDEO) În sfârșit a fost prins individul ce-i jefuia pe minorii din Capitală

© Sputnik / Вадим Жернов / Accesați arhiva multimediaЗадержанный
Задержанный - Sputnik Moldova
Abonare
Individul care îi jefuia pe minorii din Capitală și pe care poliția îl caută de mai bine de două luni a fost reținut. Nu-o să-ți vină să crezi cine este acesta și cu ce se ocupa.

CHIȘINĂU, 7 dec — Sputnik. Individul care îi prăda pe minorii din Capitală este și el un minor. Polițiștii sectorului Centru din cadrul Direcției de Poliție a municipiului Chișinău l-au identificat şi reţinut pe cel care, prin înșelăciune şi abuz de încredere, însușea telefoanele mobile de la copii. Acesta s-a dovedit a fi în vârstă de 17 ani şi este domiciliat în Capitală.

© Photo : Poliția Capitalei Minorul care îi jefuia pe minori
Minorul care îi jefuia pe minori  - Sputnik Moldova
Minorul care îi jefuia pe minori

Priviți băiatul din această imagine. Îmbrăcat cu gust, îngrijit. Pare a fi un tânăr cu bun simț, în care poți să ai toată încrederea. Dar anume el este cel care îi jefuia pe copiii în Capitală ziua în amiaza mare.

Iată care este povestea: Acum două luni de zile, un necunoscut s-ar fi apropiat de un grup de copii în ograda unei case de locuit din strada Grenoble. El le-a propus copiilor să meargă la un magazin pentru a le cumpăra la toți înghețată.

Minorii au mers cu el la un magazin din preajmă, unde le-a procurat fiecăruia câte o înghețată, după care au ieșit din magazin. Acțiunile lor au fost surprinse de camerele de supraveghere instalate în local. La un moment dat, individul a cerut telefonul mobil al unuia dintre minori, pentru a efectua un apel telefonic. După ce s-a văzut cu telefonul în mâini, el a dispărut într-o direcţie necunoscută.

Poliţiştii au fost alertaţi de către părinţii minorului, care au comunicat că telefonul valorează 6 390 lei, de modelul "Galaxy J7".

Tot acest individ a comis mai comis un caz de jaf, deposedând de telefonul mobil un minor de 11 ani, care se afla în curtea casei. Prejudiciul material a fost estimat de către părinţii victimei, în sumă de 8 600 lei.

Actualmente bănuitul este cercetat penal pentru escrocherie şi jaf. El riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 11 000 de lei la 17 000 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau închisoare de la 2 ani la 5 ani.

Poliția Capitalei le recomandă părințiilor să-și supravegheze copiii și să nu le permită să comunice în absența loc cu persoane necunoscute.

Fluxul de știri
0