Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Lecția de suveranitate a Ungariei - 11 state NATO reacționează

© Flickr / Antonio C.Все, что надо знать про НАТО
Все, что надо знать про НАТО - Sputnik Moldova
Abonare
Unsprezece state membre ale NATO și-au exprimat dezacordul cu blocarea de către Ungaria a tuturor inițiativelor alianței în care este vizată Ucraina

CHIȘINĂU, 7 dec — Sputnik. Unsprezece state membre ale NATO, inclusiv Germania, și-au exprimat dezacordul cu acțiunile Ungariei care blochează inițiativele euroatlantice pentru Ucraina din cauza noii legi a învățământului adoptată de Rada Supremă de la Kiev. Această poziție a fost prezentată într-o scrisoare comună a 11 state, afirmă publicația ungară Magyar Nemzet, cu referire la surse neoficiale.

În textul scrisorii est scris că existența unui conflict între Ungaria și Ucraina nu trebuie să fie discutat la nivelul NATO.

Totodată, părțile semnatare declară că nu înțeleg în ce constă problema și nu o consideră atât de gravă, încât să pună în pericol interesele strategice ale Alianței.

Anterior, ministrul ungar de Externe, Szíjjártó Péter, a anuțat că va bloca toate inițiativele NATO în care este vizată Ucraina, atâta timp cât Kievul nu va da asigurări că va respecta dreptul minorităților etnice de a studia în limba lor maternă.

Pe 5 septembrie, Rada Supremă a Ucrainei a adoptat o nouă Lege a Învățământului, care presupune lichidarea până în anul 2020 a tuturor școlilor cu predare în limbile minorităților etnice.

Fluxul de știri
0