Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Gafă monumentală: O eroare a Guvernului i-a lăsat mască pe deputați

© Sputnik / Miroslav RotariGhilețchi
Ghilețchi - Sputnik Moldova
Abonare
O greșeală de proporții a fost admisă de Ministerul Finanțelor în cel mai important document financiar al țării

CHIȘINĂU, 7 dec – Sputnik. Deputații au depistat o gafă de proporții în proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2018. Potrivit celui mai important document financiar al țării, prezentat acum câteva zile în Parlament de ministrul Finanțelor Octavian Armașu, anul viitor în Republica Moldova vor avea loc alegeri prezidențiale.

Ultimul scrutin prezidențial în țară a avut loc în anul 2016. Președintele țării în Republica Moldova are un mandat de 4 ani, iar următoarele alegeri prezidențiale urmează să se desfășoare în anul 2020.

Potrivit proiectului Legii bugetului de stat pentru anul 2018, anul viitor pentru organizarea și desfășurarea alegerilor prezidențiale din bugetul țării vor fi alocate 94,4 milioane de lei.

Deputatul Valeriu Ghilețchi a fost cel care l-a rugat pe ministrul Finanțelor să explice acest punct din document.

Armașu a declarat că este o greșeală pe care Ministerul Finanțelor o va corecta până la votarea în lectura a doua a documentului. De fapt, cele 94,4 milioane de lei sunt alocate în 2018 pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare ordinare.

Până a ajuns în Parlament, proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2018 a fost avizat de Guvernul Republicii Moldova.

Deputații de la Chișinău au început astăzi dezbaterile asupra proiectului Legii bugetului de stat pentru anul 2018. Documentul urmează să fie votat de Parlamentul țării, promulgat de șeful statului și publicat în Monitorul Oficial.

Fluxul de știri
0