Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

O parte dintre deputați va vorbi în Parlamentul doar în limba rusă

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание Парламента 23.09.2016
Заседание Парламента 23.09.2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Reacție după adoptarea Legii cu privire la Securitatea Informațională: o parte dintre deputați va vorbi în Parlamentul Republicii Moldovei doar în limba rusă

CHIȘINĂU, 7 dec — Sputnik. În semn de protest față de adoptarea Legii cu privire la Securitatea Informațională, deputații fracțiunii Partidului Socialiștilor din Moldova au declarat că, până la sfârșitul actualei sesiuni parlamentare, vor vorbi la ședințe doar în limba rusă.

Făcând această declarație în cadrul ședinței de joi a Legislativului, deputatul Partidului Socialiștilor Vlad Batrâncea a menționat că proiectul de lege a fost votat cu încălcări de procedură și va fi atacat.

Batrâncea a mai spus că acest vot nu este unul legal deoarece în procesul votării au fost încălcate procedurile legale. El a adăugat că Vladimir Hotineanu, președintele Comisiei parlamentare pentru Mass-Media, a vorbit în numele său, fiindcă în comisie nu au fost discutate amendamentele, astfel încât Hotineanu nu a avut dreptul să le formuleze, iar deputații să le pună la vot. Bătrâncea a precizat că socialiștii vor contesta votul deputaților.

Potrivit socialistului Batrâncea, acest proiect de lege este anticonstituțional, iar PSRM se va adresa structurilor europene pe acest caz.

Fluxul de știri
0