Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Deputații de la Chișinău discută despre propaganda informațională

© Sputnik / Мирослав РотарьПарламент заседание 11.03.2016
Парламент заседание 11.03.2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Parlamentul de la Chișinău a început dezbaterile asupra proiectului de lege care se referă la propaganda informațională

CHIȘINĂU, 7 dec – Sputnik. Parlamentul de la Chișinău a respins, joi, în cadrul ședinței în plen, propunerea fracțiunii socialiștilor de a exclude de pe ordinea de zi a ședinței Proiectul de lege de completare a Codului audiovizualului al Republicii Moldova privind securizarea spațiului informațional.

Propunerea fracțiunii PSRM a fost susținută doar de cei șapte deputați comuniști, însă votul cumulativ nu a fost suficient pentru a exclude de pe ordinea de zi proiectul de lege privind securizarea spațiului informațional al Republicii Moldova. 

Владимир Плахотнюк - Sputnik Moldova
Proiectul PD privind combaterea propagandei în presă, trimis în Parlament

Autorii inițiativei propun completarea Codul audiovizualului cu noi norme prin care se asigură protecția persoanelor, societății și a statului de eventuale tentative de dezinformare sau de informare manipulatoare din exterior și neadmiterii provocărilor cu caracter mediatic îndreptate împotriva Republicii Moldova.

Proiectul prevede transmisia programelor de televiziune și radio cu conținut informativ, informativ-analitic, militar și politic care sunt produse în statele membre ale Uniunii Europene, SUA, Canada, precum și în statele care au ratificat Convenția Europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră. 

Totodată, inițiativa prevede și unele sancțiuni pentru radiodifuzorii care încalcă prevederile articolului privind transmisia și retransmisia emisiunilor respective din străinătate.

La această oră, în plenul Parlamentului au loc dezbateri pe marginea proiectului de lege respectiv, care este prezentat de deputatul democrat Sergiu Sârbu.

Fluxul de știri
0