Atunci când mergem la un restaurant vrem ca totul să fie bine pus la punct, să fim serviți cu amabilitate, fără a aștepta prea mult timp bucatele, să mâncăm ceva gustos și să avem parte de o atmosferă relaxantă.
Însă, de multe ori calitatea acestor servicii, dar și a bucatelor lasă de dorit în unele restaurante. În aceste cazuri nu trebuie doar să plecăm din acel local fără a mai reveni vreodată acolo, dar avem dreptul de a scrie o reclamație.
Producătorul muzical Iurie Bădicu, care mai este cunoscut ca specialist ce oferă consultanță restaurantelor pentru ca acestea să aibă o reputație bună, spune că, dacă nu suntem satisfăcuți de serviciile prestate de un restaurant, nu trebuie să ne sfiim și să scriem o reclamație. Bineînțeles, reclamația trebuie să aibă probe și argumente, nu doar pretenții și nemulțumiri.
"Nu ați fost tratați cum trebuie, adică bucatele nu au fost aduse la timp, în porție nu era gramajul necesar, mâncarea nu a fost gustoasă și altele — toate acestea servesc drept motiv întemeiat pentru a scrie o reclamație'', spune Iurie Bădicu.
Bădicu menționează că în reclamație trebuie să indicăm neapărat datele de contact ale noastre, localul, data, numele persoanelor cu care ați interacționat, motivul reclamației și, de asemenea, este necesar să oferim un termen limită până când dorim să fim anunțați ce decizie s-a luat în urma reclamației depuse.
"După scrierea reclamației, ar trebui să ne contacteze administrația localului și să ne propună o modalitate prin care poate fi remediată situația, fie că ni se propune o despăgubire în bani, fie că ni se fac anumite oferte în acel local'', a explicat Bădicu.