Mărțișorul, inclus în patrimoniul cultural UNESCO

© Sputnik / Evghenii PanasencoMărțișor
Mărțișor - Sputnik Moldova
Abonare
Mărțișorul a fost inclus în Lista Reprezentativă a patrimoniului cultural imaterial al umanității

CHIȘINĂU, 6 dec — Sputnik. UNESCO a făcut un anunț privind includerea „Mărţişorul"-ui în Lista Reprezentativă a patrimoniului cultural imaterial al umanităţii. Decizia a fost luată în cadrul şedinţei UNESCO, care a avut loc în Coreea de Sud.

Premierul Pavel Filip le-a mulțumit tuturor celor care au contribuit la această realizare.

„Este un moment de mândrie pentru noi. Acelaşi lucru s-a întâmplat anul trecut, când în lista UNESCO a fost inclus şi covorul naţional. Poate dincolo de valorile materiale, acest lucru este unul simbolic, dar foarte preţios pentru întreaga noastră ţară, lucru cu care trebuie să ne mândrim", a declarat Pavel Filip.

La lucrările Comitetului ce are loc în Republica Coreea, în perioada 4-8 decembrie 2017, Republica Moldova este reprezentată de Secretarul de Stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Andrei Chistol.

Proiectul de nominalizare a sărbătorii „Practicile culturale asociate Zilei de 1 Martie" în Lista Reprezentativă UNESCO a patrimoniului imaterial al umanităţii a fost lansat în martie 2014 de Ministerul Culturii din Republica Moldova, în parteneriat cu Ministerele Culturii din România, Bulgaria, Serbia şi Macedonia.

Fluxul de știri
0