Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Care este cea mai mare îngrijorare a moldovenilor

© Photo : moldovenii.mdAndrei Dumbrăveanu
Andrei Dumbrăveanu - Sputnik Moldova
Abonare
Moldovenilor le este frică cel mai mult de sărăcie. Cel puțin asta arată datele celui mai recent sondaj realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldov
Care este cea mai mare îngrijorare a moldovenilor

Cercetarea a demonstrat că pentru fiecare al doilea cetățean al țării noatre, lipsa banilor, salariile mici, pensiile și indemnizațiile mizere sunt cele mai mari îngrijorări.

„Sărăcia revine în prim-plan. Lipsa banilor, venituri mici, salariile mici, pensiile mici și îndemnizații mici sunt cele mai mari îngrijorări pentru 40% din populația țării. Asta înseamnă că fiecărui al doilea cetățean, dacă vorbim de protecția drepturilor omului, îi este încălcat dreptul la protecția socială", a declarat Andrei Dumbrăveanu, vicepreședintele Asociației Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova.

Totodată, 28,8% dintre participanții la sondaj au declarat că prețurile înalte la produsele alimentare sunt cea mai mare îngrijorare, iar 21,7% consideră că lipsa locurilor de muncă și șomajul reprezintă cea mai mare problemă.

Doar 10% dintre moldoveni își fac griji cel mai mult pentru sănătate, în timp ce 9% sunr îngrijorate pentru viitorul copiilor.

Sondajul a fost realizat la în perioada noiembrie — începutul lunii decembrie, pe un eşantion de 1181 de persoane din 79 de localități. Marja de eroare este de +/-3%.

Fluxul de știri
0