Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

“Steagul românesc”, motivul unui scandal în Rusia

© Facebook / Ambasada Rusiei în România tricolor rus roman
tricolor rus roman - Sputnik Moldova
Abonare
„Steagul românesc” arborat pe sediul unei secții de poliție din orașul rusesc Rostov pe Don a devenit viral în rețele de socializare și a provocat reacții ironice din partea internauților

CHIȘINĂU, 5 dec — Sputnik. "Steagul românesc" a devenit motivul unui scandal în orașul Rostov pe Don, după ce jurnalistul Aleksandr Olenev a publicat pe contul său de Facebook o poză a unui sector de poliție din oraș, la intrarea căruia sunt arborate două steaguri: al Rusiei și un tricolor. 

Jurnalistul a ironizat pe seama acestui fapt, propunând două ipoteze.

"POLIȚIA DIN ROSTOV SUB DRAPEL ROMÂNESC! Examinez două versiuni: 1. O diversiune ideologică (cer scuze pentru tautologie), realizată de o bandă de diversioniști, pe deplin conspirați, ai siguranței (trăiască Ceaușescu), 2. Șeful poliției este un fan al selecționate naționale a României de fotbal. Iată de un astfel de circ avem parte în târgușorul nostru, care se vrea o capitală a sudului", a scris pe Facebook jurnalistul rus.

În imaginea publicată de jurnalistul Olenev se observă un tricolor albastru-galben-roșu, însă culorile acestuia sunt orizontale, nu verticale, cum e în cazul drapelului românesc. În realitate, e vorba de steagul regiunii Rostov, care a fost instalat… cu josul în sus.

Cu toate acestea, imaginea "tricolorului românesc" a devenit virală în spațiul virtual, provocând discuții aprinse și reacții ironice din partea internauților.

Poliția a calificat drept un fals imaginea apărută pe rețele de socializare.

"Nu există niciun steag al României pe sediul poliției și nici nu are cum să fie. E un fals. Pe sediul poliției se află două steaguri: al Rusiei și al regiunii Rostov", a declarat serviciul de presă al Direcției Generale a Ministerului de Interne din regiunea Rostov.

Fluxul de știri
0