Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Patriarhul Daniel la aceeași masă cu Vladimir Putin. Mesajul președintelui rus

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin la întâlnirea cu Întâistătătorii Bisericilor Ortodoxe Autocefale prezenți la Moscova
Vladimir Putin la întâlnirea cu Întâistătătorii Bisericilor Ortodoxe Autocefale prezenți la Moscova - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Adresându-se celor prezenți, președintele Rusiei și-a exprimat recunoștința pentru prezența la sărbătorirea acestui eveniment important pentru țară și pentru Biserica Ortodoxă Rusă, 100 de ani de la restaurarea Patriarhiei în Rusia

CHIȘINĂU, 5 dec — Sputnik. În seara zilei de 4 decembrie, la reședința de la Novo-Ogaryovo, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, s-a întâlnit cu Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill și Întâistătătorii și șefii delegațiilor Bisericilor Ortodoxe Autocefale, care au sosit la Moscova pentru a participa la festivitățile dedicate împlinirii a 100 de ani de la restaurarea Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Ruse.

La întâlnire au participat:

Preafericitul Părinte Patriarh al Alexandriei, Teodor al II-lea; Preafericitul Patriarh al Antiohiei Ioan X; Preafericitul Părinte Patriarh al Ierusalimului, Theophilus III; Sfințenia sa Patriarhul Ireneu al Serbiei; Preafericitul Părinte Patriarh Daniel al României; Preafericitul Arhiepiscop de Cipru, Chrysostomos II; Preafericitul Părinte Arhiepiscop de Tirana și Albania Toate Anastasios; Preafericitul Mitropolit Sava al Varșoviei și Întregii Polonii; Preafericitul Mitropolit Rastislav al Ținuturilor Cehe și al Slovaciei; Preafericitul Mitropolit Tihon al Întregii Americi și al Canadei; Mitropolitul Akhaltsikhe și Tao-Klarjetsky Teodor, șeful delegației Bisericii Ortodoxe Georgiene; Mitropolitul Lovchansky Gabriel, șeful delegației Bisericii Ortodoxe Bulgare.

De asemenea, în cadrul reuniunii a participat și președintele Departamentului pentru Relații Externe al Patriarhiei Moscovei, Mitropolitul Hilarion de Volokolamsk.

Adresându-se selor prezenți, președintele Rusiei a declarat: „În primul rând, vreau să vă salut din inimă pe toți și îmi exprim recunoștința pentru că dumneavoastră sărbătoriți cu toții împreună acest eveniment important pentru țara noastră și pentru Biserica Ortodoxă Rusă, 100 de ani de la restaurarea Patriarhiei în Rusia".

„Aceasta subliniază cu siguranță unitatea lumii ortodoxe, care este foarte importantă în sine, dar, de asemenea, în legătură cu faptul că reprezentați Biserici care au un rol important în viața țărilor dumneavoastră, în viața societății. Faceți apel la binefacere, lucrați în domeniul educației, învățământului, ceea ce este extrem de important", a menționat Putin.

© Sputnik / Михаил Климентьев / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin la întâlnirea cu Întâistătătorii Bisericilor Ortodoxe Autocefale prezenți la Moscova
Vladimir Putin la întâlnirea cu Întâistătătorii Bisericilor Ortodoxe Autocefale prezenți la Moscova - Sputnik Moldova
Vladimir Putin la întâlnirea cu Întâistătătorii Bisericilor Ortodoxe Autocefale prezenți la Moscova

În numele Întâistătătorilor și reprezentanților Bisericilor Ortodoxe Autocefale, șeful statului rus a fost salutat de Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii.

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse a remarcat că la Sinodul Arhieresc care s-a desfășurat în perioada 29 noiembrie — 2 decembrie curent au participat "aproape 400 de ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Ruse din 20 de țări".

"Dacă vorbim despre cele mai importante, atunci astăzi avem trei priorități. Prima este educația, atât educația teologică, cât și educația religioasă generală. A doua este munca socială, iar a treia este cea de îndrumare a tinerilor. Și Biserica Ortodoxă Rusă va depune cele mai mari eforturi pentru a dezvolta programe specifice în aceste trei domenii", a subliniat Patriarhul Kirill.

"Aș dori să acord o atenție deosebită preocupării noastre comune față de situația din Orientul Mijlociu, tocmai ați menționat asta. Expulzarea creștinilor, distrugerea locurilor sacre reprezintă o durere deosebită atât pentru Bisericile din Orientul Mijlociu — sunt reprezentate aici, cât și pentru noi toți", a spus șeful Bisericii Ortodoxe Ruse.

"Frații mei, Întâistătători ai Bisericilor Ortodoxe Autocefale, așteptam această întâlnire cu voi și sunt mulțumim pentru această ocazie", a adăugat Patriarhul Kirill.

Fluxul de știri
0